Bästa webbhotell för företag

FS DATA
FS Data är ett webbhotell som rekommenderas för företag.

Företag och privatpersoner har inte samma krav på ett webbhotell och det skiljer därför vilket webbhotell som är bäst för respektive kund. Egentligen önskar privatpersonen samma kvalifikationer i webbhotellet som ett företag gör – fast väljer ändå främst efter plånboken.

Som företag har du också din ekonomi som prioritering och du vill givetvis inte göra en förlustaffär på något vis. Skillnaden är att företagets hemsida är en del av den vinstdrivande verksamheten och det är därför viktigt att den laddas snabbt och har en hög tillgänglighet.

Att det är viktigt att en webbplats laddas snabbt för ett företag är inte konstigt att förstå. Det är ett mycket generellt användarbeteende att besökare snabbt vänder ryggen till och letar efter lösningen på sitt problem på andra webbplatser om det går långsamt. Även Google har sedan en tid implementerat detta som en faktor för att placera sig bra i sökresultatet. En långsam webbplats uppskattas inte och får kanske därför inte den placering i Google den annars hade förtjänat!

Kontentan av en långsam webbplats är färre besökare och en högre bounce-rate (andel som lämnar sidan utan att utföra en handling) – detta leder i sin tur till sämre försäljning för företaget. Även om inte företaget säljer någon vara eller tjänst direkt på webbplatsen utan endast informerar om tjänster så blir syftet med webbplatsen försämrat. Du får kanske färre ordersamtal än vad du annars skulle fått.

Därför är det viktigt att webbhotellet inte är överbelastat och kan ge en snabb upplevelse för besökaren. Många billiga webbhotell tenderar att lägga för många kunder på en server vilket ger sämre resultat för dig som företagare.

Den andra extremt viktiga faktorn är att webbhotellet har en hög tillgänglighet så att din webbplats kan nås i ”ur och skur”. Detta får du av ett webbhotell som tar ansvar för sin infrastruktur, planerar för det oförutsägbara och värnar om sina kunder.

Allt detta är extra viktigt om du driver en e-butik och all din försäljning faktiskt kommer från besökarna på din webbplats. Ställ dig frågan: Vad händer om webbhotellet får allvarliga driftstörningar och din e-butik in är alls tillgänglig under 24 timmar och efter det tar det ytterligare tid innan allting rullar som det ska?

Att välja rätt webbhotell är kritiskt för företag. Många underskattar hur viktigt detta är och många av dem får också uppleva dagen de ångrar sitt val.

Webbhotell är idag så pass billigt att även om du går upp i pris och får bättre kvalitet så blir det inte dyrt för det. Speciellt inte för ett företag! Istället för att betala 50 kronor i månaden som får anses ”billigt” så gynnar det företaget bättre att välja ett seriöst alternativ för 150-200 kronor per månad.

När det kommer till webbhotell för företag så finns det egentligen bara två företag jag kan rekommendera. Det första företaget är FS DATA som ironiskt nog har en sköldpadda i sin logotyp. Låt dock inte detta lura dig! De är ett mycket omtyckt webbhotell med bra infrastruktur.

Det andra webbhotellet som jag kan rekommendera för företag är Oderland. Jag har självt använt dessa under många år och är mycket nöjd.

Jag skulle vilja uppdatera och även lägga in Miss Hosting som ett starkt tänkbart förslag till de företag som vill ha ett riktigt bra webbhotell utan att lägga så mycket pengar. Fungerar väldigt bra för mig.