Bästa webbhotell för osCommerce

oscommerce-logoosCommerce är mycket populärt verktyg för e-butiker och alla webbhotell har tyvärr inte fullt stöd för mjukvaran. Detta ställer till en del problem för de som önskar starta en e-butik med osCommerce.

Det är inte ovanligt att webbhotellen själva antyder på att det fungerar, men det betyder inte att de uppfyller alla systemkrav som utvecklaren satt för osCommerce. Det bästa webbhotellet för osCommerce är givetvis det som även lever upp till alla rekommendationer.

Det första kravet för webbhotellet är att det har PHP 5.3 eller senare installerat och att webbservern kan köra PHP-filer direkt eller som CGI. Där finns alltså inget direkt krav på operativsystemet på webbservern även om jag nog skulle rekommendera Linux/Unix.

osCommerce kräver också att webbhotellet har tillägget PDO_MYSQL till PHP aktiverat.  Även följande tillägg är rekommenderade PDO_SQLITE, Phar, GD, cURL och OpenSSL.

Det finns även en del inställningar i PHP som är rekommenderade. Du kan läsa om dem och övriga systemkrav om du behöver veta det i detalj.

Oderlands företagspaket är ett bra alternativ om du tänkt lägga upp en e-butik med osCommerce. Det är populärt val och i mitt tycke ett utmärkt webbhotell att börja med för din e-butik. När du växt dig större kan se dig för andra alternativ, men i så fall är kostnaden knappast ett problem.

Miss Hosting och Servage skulle också kunna två bra val. De är lite billigare och det kan vara uppskattat om du inte omsätter så mycket pengar ännu.