Checklista på ett bra webbhotell

Är du på jakt efter ett bra webbhotell så kan vara bra att se över en hel del faktorer innan du bestämmer dig för ett. Att utgå från en checklista kan komma väl tillhands som denna:

Erfarenhet och etableringsår.
Ta reda på hur länge webbhotellet varit aktivt och hur länge de har erfarenhet av att driva ett webbhotell. Även om nya webbhotell givetvis också kan vara bra så är det ett osäkert kort att lita på.

Support
Du är kanske inte i behov av det, men ett bra webbhotell erbjuder telefonsupport och svarar dygnet runt på e-post gällande tekniska problem. Om du hittar ett journummer så är detta också helt klart positivt.

Funktioner och tjänster
Vilka funktioner erbjuder webbhotellet. Finns där allting som du är i behov av och tillåter webbhotellspaketet dig att växa utan att du direkt behöver leta efter andra alternativ eller uppgradera?

Historik och kundnöjdhet
Ofta är det ganska enkelt att hitta historik och problem som uppstått sen tidigare då nästan alla webbhotell har haft detta. I alla fall om de funnits i mer än 5 år. Men genom att läsa om problem och vad andra skriver om webbhotellet så kan du få en uppfattning om vad andra tycker och hur ofta de haft problem.

Garantier, avtal och bindningstider
Det finns inget värre än att bli lovad någonting som inte efterföljs så se till att webbhotellet ger dig garantier och att du i annat fall har rätt att bryta avtalet och eventuellt få pengarna tillbaka. Onödiga bindningstider och uppsägningstider är också jobbigt, speciellt när de kombineras.