De 3 bästa webbhotellen i Sverige

Sverige har ett 20-tal stora webbhotell som alla skulle kunna vara med i test om Sveriges bästa webbhotell. Tyvärr finns det inte längre någon tidning eller hemsida som regelbundet gör tester på webbhotellen.

Det är dock kanske bäst att ingen tidning utser de bästa webbhotellen för när InternetWorld gjorde det var det kanske bara en tillfällighet att deras vinnare även annonserade hos dem, något som uppmärksammades i kommentarerna när väl artikeln publicerades för webben.

Det ska också understrykas att det krävs ett väldigt långt och genomgående test för att kora Sveriges bästa webbhotell, något en tidning oftast inte har tid till att göra.

Om du testar webbhotellen över tid och får fram testresultatet så kan man ganska snabbt rangordna webbhotellen. Men om man sedan ska väga detta mot pris så blir det genast väldigt svårt.  Om ett dyrt webbhotell bara är lite bättre än något som är billigare. Är det då verkligen bättre?

Om du frågar mig vilka webbhotell som är bäst så skulle jag svara att följande tre webbhotell absolut hör till de mest intressanta:

  1. Miss Hosting – Mitt tips till er.
  2. Oderland
  3. Wopsa

Sen finns där förmodligen hel del andra intressanta webbhotell som också skulle kunna platsa i en topp-3-placering.

Min rekommendation om du är på jakt efter ett bra webbhotell är att besöka en sida som t.ex. http://webbhotellen.org/ där du kan skriva recensioner om webbhotell du använt. Att läsa andras recensioner kan vara ett sätt att få en uppfattning om hur bra ett webbhotell egentligen är.

Uppdaterat: 2015-03-17 efter förändringar på webbhotellsmarknaden.