De bästa webbhotellen med Ruby on Rails

Ruby on Rails LogoRuby on Rails (RoR) är inget ramverk som vanligtvis stöds på webbhotell. Webbhotellen själva ser efterfrågan som ytterst liten så de slipper gärna riskmomentet att ge stöd för en teknik som de kanske själva inte har bra koll på.

Det finns alltså ingen anledning att endast lista de bästa webbhotellen för Ruby on Rails, för i ärlighetens namn så finns det så få webbhotell. Kanske är det bäst för dig att köra en VPS istället för ett webbhotell om du vill ha stöd för RoR. Detta ställer givetvis högre kunskapskrav på dig, men det bör ändå vara ett tänkbart alternativ.

Ett företag som stödjer Ruby on Rails är det svenska webbhotellet FS Data. De är ett webbhotell som satsar på att ligga i framkanten och låter inte mindre programspråk, ramverk eller skriptspråk stå utanför. Ruby on Rails är alltså inget undantag för FS Data och du kan starkt räkna med att de underhåller sina system och låter dig ta del av det senaste inom RoR. FS Data har redan utsätts som bästa webbhotell för företag, och kanske är det även bäst för Ruby on Rails.

FS Data är ett webbhotell med en relativt hög prislapp. Det är ett bra val för företag där den lilla högre årskostnaden inte spelar någon roll. För privatpersoner kan dock FS Data vara ett surt äpple att bita i.

ServageOne är ett tyskt webbhotell som även inriktat sig ordentligt på den svenska marknaden. De har t.ex. svensk support så du slipper prata tyska eller engelska. De är dock så vitt jag vet den enda webbhotellet utöver FS Data som har stöd för Ruby on Rails i Sverige.

ServageOne är också ett mycket billigare alternativ. Det är samma moderkoncern som äger Crystone som äger dessa. Crystone har dock inget stöd för Ruby on Rails.

Som jag nämnde tidigare är det svårt att kora det bästa webbhotellet för Ruby on Rails när det finns så få webbhotell som har stöd för det. Du får helt enkelt försöka välja det bästa alternativet för dig vilket kanske är en egen server eller VPS.